Novaković (Narodna stranka): Vreme radi protiv Vučića. Izbori mogući i pre 2024.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)
Podelite vest

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković je ocenio danas da bi, iako je novoizabrana vlada Srbije “oročena do 2024.”, izbori mogli da budu raspisani i ranije.

Novaković je za Televiziju N1 ocenio da bi do toga moglo da dođe jer “vreme radi protiv” predsednika Srpske napredne stranke Srbije Aleksandra Vučića, prenela je Narodna stranka.

Naveo je da je “kriza sve veća”, te ocenio da će (Vučić ) bolje proći ako što pre raspiše izbore, dok odugovlačenjem sve više rizikuje poraz.

Kazao je i da “vreme neće biti njegov (Vučićev) saveznik”, te ocenio da “on ne može da upravlja ekonomskom krizom”.

“Samo u poslednjih mesec dana vlast se zadužila za 1,56 milijardi evra”, rekao je Novaković.

Naveo je da je “ekonomska kriza generator i da se paralelno pojačava i politička kriza” jer, kako je kazao, Vučić ne gradi dijalog i ne otvara nijedno pitanje na civilizovan način, dok se problemi gomilaju.

Podsetio je na brojna poskupijenja i inflaciju, te ocenio da je ekonomska kriza “tek okrznula” Srbiju i udar tek sledi.

“Očekujem groznu ekonomsku situaciju i, nažalost, mnogi ljudi će ostati bez posla”, rekao je Novaković, te Srbiju uporedio sa “ekspres loncem bez piska u kojem sve kuva”.

Prema njegovima, kada dođe do pobune, “to će biti društveni prasak”.

“To provocira vlast koja ne daje nijedan institucionalni mehanizam da se problemi rasprave na civilizovan način”, rekao je Novaković.

Naveo je da je Vučić “okrenuo leđa Evropi” i da, kako je ocenio, “polako ali sigurno gradi neku drugu alternativu“.

Naveo je i da je “Evropska komisija u izveštaju konstatovala da ne postoji nikakav napredak u domenu slobode izražavanja”, te ocenio da je “odreda je dala negativne ocene”.

Upitan o situaciji na Kosovu, Novaković je odgovorio da je reč o “igrokazu Aljbina Kurtija i Vučića” u kojem kako je kazao, Kurti izigrava velikog zaštitnika albanskih interesa a Vučić velikog zaštitnika interesa Srbije“.

Govoreći o registarskim tablicama, kazao je da je portparol EU Peter Stano rekao da će se taj problem rešavati u narednih deset meseci i da će obe strane dobiti deset meseci da ga reše na beskonfliktan način.

Smatra da “Vučić i Kurti veštački izazivaju tenzije da bi se predstavili kao veliki branioci nacionalnih interesa“.

Upitan o novom gradonačelniku Novog Sada Milanu Đuriću, Novaković je odgovorio da je reč o “čoveku kontinuiteta” koji je, kako je kazao, biran zato što će biti poslušan.

Kazao je i da će on “biti produžena ruka” dosadašnjeg gradonačelnika Miloša Vučevića i neće uraditi ništa bez njhegove saglasnosti.

Novaković, koji je i bivši gradonačelnik Novog Sada je ponovio da je “gradska struktura okružena kriminalcima”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x