Novi DSS, Dveri , Zavetnici i POKS pozvali Leskovčane na protest 17. marta u Beogradu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Predstavnici četiri stranke koje sebe nazivaju “državotvorna patriotska opozicija” pozvali su Leskovčane da dodju u Beograd na predstojeći protest protiv Evropskog plana za Kosovo.

Zvaničnici Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS), Dveri, stranke Zavetnici i Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) su podsetili da je protest zakazan za 17. mart.

Lider DSS Miloš Jovanović je na tribini “Ne kapitulaciji” ocenio da će taj protest  biti “početak kraja vlasti (predsednika Srbije i Srpske napredne stranke) Aleksandra Vučića”.

Kazao je da se u Leskovcu nije okupilo 5.000 ljudi i da to niko nije očekivao, jer, kako je dodao,  oni koji su došli su “četa mala, ali odabrana”.

“Nije bitno koliko nas je danas, bitno je koliko će nas biti na kraju…a taj kraj će biti naša pobeda jer je naša pobeda pobeda Srbije”, kazao je Jovanović.

Lider Dveri Boško Obradović pozvao je na odbranu Kosova u sastavu Srbije.

“Ako mi nismo spremni da odbranimo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije, nikada više ništa odbraniti nećemo”, kazao je on.

Predstavnik stranke Zavetnici Dragan Nikolić rekao je da se divi svima koji su došli na skup i što su, kako je kazao “pobedili strah i što ih mediji u Srbiji nisu otrovali”.

Kazao je da im garantuje da pred njima stoji “buduća vlast Srbije”, te da će to biti, kako je naveo, “vlast koja će znati da odbrani teritoriju, integrtitet i suverenitet saglasno Ustavu  Srbije”.

Ponovili su da traže odbacivanje francusko-nemačkog sporazuma o Kosovu jer, kako su naveli, predstavlja “čin kapitulacije i izdaje”.

Zatražili su i da Vučić podnese ostavku i da budu raspisani vanredni parlamentarni i predsednički izbori.

Na tribini su govorili i predstavnici POKS-a i Pokreta za odbranu Kosova i Metohije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x