Novi DSS: Moramo se zapitati kuda ide naše društvo

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Dragan Gojić
Podelite vest

Gradski odbor Nove demokratske stranke Srbije u Novom Sadu saopštio je da se nakon ružnih slika ispred zgrade Skupštine Vojvodine “moramo zapitati kuda ide naše društvo i zašto se nemile scene kao što je bila ona sa batinanjem protestanata na mostu u Šapcu ponavljaju”.

“Svaki oblik nasilja je neprihvatljiv, kako sa strane protestanata, tako i sa strane vlasti, a vlast po definiciji stvari nosi veću odgovornost”, saopštili su iz Novog DSS-a.

Ocenili su da je nedopustiv svaki oblik nasilja u društvu, te da vlast po definiciji nosi najveću odgovornost.

“Nasilni protesti su neprihvatljivi, ali još zloslutnije izgledaju slike grupa batinaša za koje niko ne zna ko su. Na protestu se vidi prisustvo ljudi u belim košuljama koji se fizički razračunavaju sa protestantima, ali takođe i protestanti koji fizički nasrću na pripadnike ministarstva unutrašnjih poslova, koji jedini imaju monopol razložne sile u ovoj državi”, piše u saopštenju.

U Skupštini APV-a juče se održavala sednica Skupštine Grada Novog Sada, na čijem dnevnom redu je bilo usvajanje Generalnog urbanističkog plana Novog Sada do 2030. godine.

Ekološki aktivisti, koji su podneli preko hiljadu primedbi na taj dokument, sukobili su se ispred zgrade sa privatnim obezbeđenjem koje im nije dozvolilo da priđu zgradi.

“Moramo sve preduzeti kako se stvar ne bi otrgla kontroli i kako bi se predupredili budući nemili događaji, pa zahtevamo adekvatnu reakciju nadležnih organa i odgovornost i sankcionisanje svih koji su neovlašćeno i bespotrebno primenjivali silu”, saopštili su iz novosadskog Novog DSS-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x