Novi Pazar plaća zbog nezakonite tenderske dokumentacije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki naložila je Gradu Novom Pazaru da isplati 120.000 dinara kompaniji “CHW Instal” iz Novog Sada koja se žalila na nezakonitosti u sprovođenju tendera rekonstrukcije kotlarnice Gimnazije u tom gradu, objavio je danas radio Sto plus.

Komisija je ocenila kao osnovane navode te kompanije da je “nelogičan, ograničavajući i diskriminatorski uslov” da ponuđači moraju u poslednjih pet godina imati izvršene radove na postavljanju šest kotlarnica sa “kaskadno povezanim kotlovima na biomasu”, jer predviđena kotlarnica u Gimnaziji ne treba da funkcioniše po tom principu.

Prihvaćene su i njihove ocene da je naručilac doveo u zabludu ponuđače time što je naveo rok od 15 dana za izvršenje radova, ne navodeći da u taj rok ne ulazi vreme za nabavku i isporuku opreme, kao i time što nije precizirao da se traženi standardi kvaliteta odnose konkretno na izvođenje radova na termotehničkim instalacijama.

Komisija je naložila Gradskoj upravi da opravdanost takvih uslova, koji nisu u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, dodatno ispita i precizira tendersku dokumentaciju, što je lokalna samouprava i učinila, odustajući od spornih zahteva.

Zbog svega toga je sprovođenje tendera, raspisanog još 22. juna, nekoliko puta produžavan, a završen je 2. novembra.

Ponude zainteresovanih kompanija za taj posao su otvorene, ali odluka o tome kome će biti dodeljen ugovor još uvek nije doneta.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x