Novi Pazar: Prvi slučaj oduzimanja automobila zbog saobraćajnih prekršaja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti Novi Pazar
Podelite vest

Novopazarska policija privremeno je oduzela automobil dvadesetdvogodišnjem vozaču iz tog grada zbog toga što je napravio više težih saobraćajnih prekršaja u poslednje dve godine, saopštila je Policijska uprava.

Njega je policija zaustavila u Ulici Stevana Nemanje i otkrila da je upravljao automobilom bez vozačke dozvole i u vreme zaštitne mere zabrane upravljanja vozilom. Takođe, utvrđeno je da mu je saobraćajna dozvola oduzeta jer ga je Prekršajni sud već dva puta u poslednje dve godine pravnosnažno osudio zbog težih saobraćajnih prekršaja.

“Policija je dvadesetdvogodišnjaku privremeno oduzela ‘audi’ u skladu sa novom zaštitnom merom iz Zakona o bezbednost saobraćaja na putevima u kojoj se vozilo privremeno oduzima od učinioca koji je u prethodne dve godine pravnosnažno osuđen za teže prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja”, navodi se u saopštenju.

Protiv vozača su podnete i odgovarajuće prekršajne prijave i protiv njega će se voditi prekršajni postupak, do čijeg okončanja će mu vozilo biti oduzeto.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x