Novi petogodišnji mandati za predsednika i potpredsednike PKS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Yumis
Podelite vest

Skupština Privredne Komore Srbije (PKS) je na nedavno održanoj sednici poverila nove petogodišnje mandate dosadašnjem predsedniku, Marku Čadežu i dosadašnjim potpredsednicima PKS.

Milovanu Kociću, vlasniku niške kompanije Yumis koja posluje više od tri decenije, jednom od dosadašnjih potpredsednika Privredne Komore Srbije poveren je novi petogodišnji mandat.

„Poslednjih godina, svedoci smo porasta broja i značaja malih i srednjih preduzeća u Srbiji. Upravo ta preduzeća  čine najveći deo srpske privrede, čak 99% i učestvuju sa 57% u BDP-u. Kada je reč o zapošljavanju to je 58% radno aktivnog stanovništva i učestvuju sa 46% u ukupnom izvozu. Mala i srednja preduzeća su vodeća snaga srpskog ekonomskog razvoja. Ona stimulišu privatnu inicijativu i preduzetničke sposobnosti, doprinose trgovini i osnovni su činilac razvoja konkurentske ekonomije.

Foto: Yumis

Velika ulaganja u jake brendove, ali i snaga PL-a dolaskom novih trgovaca na tržište, ostavlja dosta strateškog i kreativnog prostora za preduzeća srednje veličine, da se pozicioniraju u svesti potrošača između konzistentne komunikacije lidera i niske cene. Novo moderno tržište zahteva od nas da se odlično snalazimo u svetu inovacija i da prepoznamo izazove koje oni donose“, rekao je Kocić nakon reizbora.

Uz sve ovo, Kocić je dodao i to da su promene svakodnevne, samim tim komunikacija mora da se prilagođava na dnevnom nivou, uz konstantno praćenje tržišta.

„Vrlo je izazovno i to me je sigurno i zadržalo u ovoj industriji već 30 godina. Konstatno se uči, konstantno se sve menja, konstantno moraš da budeš bolji u odnosu na juče“, završio je Kocić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x