Novi Sad: Investitor tvrdi da zgrada ‘Vodovoda’ nije ugrožena

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Investitor “Wolf invest d.o.o.” saopštio je danas da je zgrada Javnog komunalnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija” u Masarikovoj, iz koje su juče hitno evakuisani zaposleni zbog urušavanja, bezbedna za dalje korišćenje.

Kako se navodi u saopštenju te firme, objekti u neposrednom susedstvu njenog gradilišta su “jako stari” zbog čega su prvo ojačani njihovi zidovi postavljanjem armaturne mreže, a nakon toga i izvođenjem kampada – “produživanjem temelja do nivoa iskopa objekta koji se gradi”.

“Kao i uvek, radi se planski po utvrđenoj šemi tako da nije došlo do narušavanja statike, kao ni štete na objektu JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ Novi Sad, što se može utvrditi uporedbom sadašnjeg stanja sa stanjem koje je evidentirao sudski veštak pre početka svih radova”, ističe se u saopštenju investitora.

Dodaje se da su “iz visoke predostrožnosti” radnici gradilišta “zamolili zaposlene” u “Vodovodu” da za svaki slučaj napuste objekat, dok se rad na navedenoj kampadi ne završi.

“Pretpostavljamo da su se radnici u takvoj situaciji uplašili, stoga su pozvali policiju, medije, kao i građevinsku inspekciju koja nije imala primedbe na radove”, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da je nakon završetka kampade sve sanirano, a zgrada “Vodovoda” bezbedna za dalje korišćenje.

JKP “Vodovod i kanalizacija” saopštilo je juče da je upravna zgrada tog preduzeća u centru Novog Sada počela da se urušava nakon “katastrofalne greške” koju je napravio investitor koji zida stambenu zgradu u susedstvu, zbog čega su zaposleni hitno evakuisani.

Takođe, o svemu su obavešteni inspekcija i policija.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x