Novi Sad: Otvoren Međunarodni sajam obrazovanja ‘Putokazi’

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube SremskaTelevizija printscreen
Podelite vest

Međunarodni sajam obrazovanja “Putokazi” otvoren je danas, u Hali “Master” Novosadskog sajma, a otvorio ga je ministar prosvete Branko Ružić.

Kako je saopšteno iz kabineta gradonačelnika Novog Sada, Ružić je tom prilikom istakao da je obrazovni sistem u Srbiji raznovrstan, inkluzivan, dostupan i jedinstven po tome što omogućava školovanje i na osam jezika nacionalnih manjina.

Članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić je naglasila da Grad visoko vrednuje obrazovanje, “prepoznaje ulogu te oblasti u razvoju celokupnog društva” i shodno tome iz budžeta izdvaja čak sedam milijardi dinara za kontinuirano unapređenje uslova, i u predškolskom, kao i u školskom sistemu Novog Sada.

Kako se dodaje, na Sajmu obrazovanja će se, u toku današnjeg i sutrašnjeg dana, predstaviti srednje škole sa teritorije Novog Sada, svi fakulteti Novosadskog univerziteta, devet visokoškolskih ustanova sa teritorije Vojvodine, kao i privatni fakulteti i visokoobrazovne institucije iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.

Pored obrazovnih ustanova, svoje programe će predstaviti i Ministarstvo odbrane Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x