Novi Sad: Studenti blokirali prostorije Studentskog parlamenta na Filozofskom fakultetu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

BetaPhoto/Dragan Gojic/DS
Podelite vest

Studenti iz organizacije Studentska reakcija blokirali su danas prostorije Studentskog parlamenta na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i zahtevaju da njihova lista za izbore za taj parlament bude prihvaćena.

Oni su optužili zamenika predsednika izborne komisije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Aleksandra Gajića da je odbio listu Studentske reakcije za kandidaturu za izbore za Studentski parlament na nezakonit način, zbog navodno nevažečih i falsifikovanih potpisa.

“Sumnju u krivotvorenje potpisa pravdaju stavom da su ‘potpisi potpisani istom rukom, istim fontom, stilom’. Tako je Aleksandar Gajić na osnovu svoje subjektivne sumnje uvredio i delegitimizovao više od 600 studenata koji su dali potpis listi Studentska reakcija, a samim tim i tu listu”, navedeno je u saopštenju koje je potpisao Mladen Cvijetić sa te liste.

Dodali su da je prilikom razgovora sa delegacijom Studentske reakcije, Gajić priznao da je imao uvid u ŠV obrasce studenata Filozofskog fakulteta, te da je “samim tim priznao da je počinio krivično delo”, te da je nakon toga neosnovano dao na uvid potpise sa te liste Savezu studenata Filozofskog fakulteta.

Cvijetić je za list Danas rekao da je Gajić “bio drzak i bezobrazan”, te da je pominjao politički angažman pojedinih kandidata sa liste, zbog čega sumnjaju da je obaranje liste politički instruisano.

Oni su svoj zahtev predali i u Rektoratu Novosadskog univerziteta.

Ispred prostorija Studentskog parlamenta, koje se nalaze u suterenu fakulteta, okupilo se dvadesetak studenata.

Na fakultetu je u toku aprilski ispitni rok, koji protiče normalno.

Predstavnici Studentske reakcije su poručili da će, ukoliko njihovi zahtevi ne budu ispunjeni, onemogućiti održavanje izbora za Studentski parlament, koji se održavaju 13. aprila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x