Novi snimci iz severne Mitrovice, kosovski policajci u Bošnjačkoj mahali

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto. printscreen
Podelite vest

Veći broj kosovskih policajaca viđen je večeras u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice i u drugim delovima grada, objavio je portal KoSSev.

Do toga je došlo ubrzo posle najave Kosovske policije da će pojačati prisustvo na severu, a u jeku najnovijih tenzija nakoj prekjučerašnjih incidenata, piše taj portal.

Policajci su stacionirani u manjim grupama, na ulicama je i manji broj građana, a situacija je za sada mirna.

Po saznanjima portala KoSSev iz policije, primećeni policajci deo su redovnih jedinica, a raspoređeni su u sredine s mešovitim stanovništvom posle incidenatai zbog primedbi građana da se ne osećaju bezbedno.

Policija Kosova je večeras saopštila da ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje javnog reda, i zaštitu života i imovine svih građana.

Naveli su i da će stoga u narednim danima povećati prisustvo u opštinama na severu Kosova.

“U policijskom operativnom aspektu, Policija Kosova ima kapacitete za upravljanje i kontrolu bezbednosne situacije i održavanje reda u celoj zemlji, kao i za preduzimanje radnji za sprovođenje zakonitosti“, kaže se u saopštenju.

Navedeno je i da su prioritet kosovske policije “da obezbedi bezbednost za sve građane” pa će, kako je ukazano, “ocenjujući situaciju i trenutne trendove u severnim opštinama, narednih dana pojačati prisustvo na severu”.

U saopštenju je ukazano da policija “kontinuirano prati i analizira dešavanja” i “vrši stručne procene na osnovu kojih preduzima neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova”.

Policija Kosova je dodala da će “nastaviti svoju posvećenost realizaciji policijskih dužnosti u službi građana, zajednica bez razlike i obezbeđivanja opšte bezbednosti na celoj teritoriji zemlje“.

Premijer Kosova Aljbin Kurti je nedavno, posle ovonedeljnih incidenata u opštinama na severu, najavio pojačanje snaga policije u tom delu Kosova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x