Novinarka podnela krivičnu prijavu sama protiv sebe

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube MediaBiro video printscreen
Podelite vest

Novinarka Vijesti Jelena Jovanović juče je u kancelarijama Specijalnog državnog tužilaštva zahtevala da se istraže brojni medijske objave u kojima se navodi da je ona glavno pero istraživačkog novinarstva škaljarskog klana i da za pojedine tekstove uzima novac.

Ona je tim povodom podnela krivičnu prijavu protiv sebe, tražeći od tužioca da iskoriste sve mehanizme na raspolaganju i hitno istraže njenu i imovinu članova najuže porodice.

Iz Demokratske partije socijalista, nedavno su rekli da je Jovanović glavno pero istraživačkog novinarstva škaljarskog klana, kako je to, prema njihovim rečima, tvrdio jedan od vođa te kriminalne organizacije.

“Očekivala sam da oni koji su slali takva saopštenja, podnesu krivičnu prijavu protiv mene, ali pošto to, prema mojim saznanjima nisu učinili, preostalo mi je jedino da na ovaj način tražim da tužilaštvo utvrdi ko govori i piše istinu”, rekla je novinarka nakon podnošenja prijave.

Specijalnom tužiocu rekla je da se već duže, zbog tekstova koje piše, u određenim medijima pojavljuju informacije da je saradnica organizovane kriminalne grupe škaljarski klan i da za novac radi po njihovom nalogu, objašnjavajući da se takva formulacija pojavi nakon skoro svakog njenog istraživanja.

Jelena Jovanović ima 24-časovnu policijsku zaštitu, a bila je svedok ubistva za koje tužilaštvo tereti Maria Miloševića protiv kojeg je podnela krivičnu prijavu, u kojoj navodi da joj je pretio iz zatvora.

Ona je i ranije imala policijsku pratnju i više puta je bila na meti pretnji zbog čega je policija obezbeđivala.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x