Novosadski aktivista tvrdi da je pretučen na Evroprajdu, smatra da su izigrana prava LGBT osoba

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)
Podelite vest

Mladi evropski ambasador i učesnik Evroprajda 2022, Novosađanin Velimir Milošev izjavio je da je pretučen u Beogradu po povratku sa koncerta organizovanog posle kratke šetnje LGBT aktivista prošle subote.

Milošev je za portal Autonomija ocenio da su učesnici te manifestacije “žrtvovani u političkoj igranci”.

On je kazao da je najveća pretnja za učesnike Prajda bio povratak kući nakon samog događaja, u šta se kako je rekao, i lično uverio, kada je sa prijateljima napustio koncert na Tašmajdanu.

“Policije je bilo svuda, međutim, bio je već mrak i mi smo sačekali prijateljicu ispred jedne zgrade kako ne bi išla sama. Bili smo nadomak policije tridesetak metara. Obezbeđivali su čitavu ulicu. Mislili smo da smo na bezbednom. Međutim, opkolila nas je grupa mladića, između 10 i 15 njih, koji po mojoj proceni nisu bili stariji od 18 godina”, naveo je Milošev.

Dodao je da su ih mladići “opkolili sa obe strane” i da su im “pretili nasiljem, uzvikujući razne pogrdne reči”.

“Mi smo shvatili da moramo da bežimo. Kako smo počeli da trčimo ja sam samo osetio udarac u vilicu, pao i povredio kolena. Ustao sam i počeo da šepam. Pobegli smo do policije. Ti mladići nas nisu dalje pratili”, kazao je aktivista.

Naveo je da su slučaj prijavili policajcima koji su se nalazili u blizini, ali da je njhova reakcija bila “hladna i apsurdna”.

“Saopštili su nam samo da za prijavu prvo treba da odemo kod lekara kako bismo dobili dokaz da je bilo fizičkog nasilja, odnosno da me je neko udario, što je apsurdno, jer se sve dešavalo tu na ulici”, kazao je Milošev.

Dodao je da je u trenutku incidenta bio sa prijateljima iz evropskih zemalja koji su po njegovim rečima, došli da iskažu solidarnost, a doživeli su traume koje će nositi sa sobom.

Milošev je odbacio ocene pojedinih zvaničnika da se LGBT šetnja “nije desila” ali i ocenio da je priča koja se digla oko Prajda “politizovana igranka gde su izigrana prava LGBT osoba”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x