Novosadski bend ‘Minstrel’ snimio spot u avionu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

sa snimanja spota PROMO Minstrel
Podelite vest

Novosadska grupa Minstrel objavila je spot za pesmu “Vazduh” sa albuma “Zalazak” koji je izašao na vinilu.  Nakon ploče,  ubrzo je usledilo i CD izdanje “Singl“ koje je objavio Studentski kulturni centrar Novi Sad. Ovo izdanje ima trinaest pesama koje autorski potpisuje pevač i gitarista Marko Trbović.

Bend Minstrel je devedesetih, u vreme ekspanzije brit popa, bio prepoznat kao predstavnik ili osnivač “zvuka ravnice“ ili “vojvođanskog popa“ kako je nazivan taj žanr. Medjutim, njihovo mišljene je bilo i tada, kao što je i sada, da samo sviraju rok muziku na srpskom jeziku.

Novo izdanje promovišu spotom za pesmu Vazduh koji je radio Vuk Protić. O novom spotu, snimanju u avionu i ostvarenju dečačkog sna frontmen Marko Trbović iskreno govori:

“Dečiji san nad snovima je da postanu piloti. Možda je samo san da postanu kosmonauti veći, tako da je ceo život posle tog poraza, poraz za porazom (sudaranje sa realnošću, pakao). Ko drugačije kaže laže.… Za trenutak iskustva upravljanja vazduhoplovom potrebno je ogromno obrazovanje i rad takodje, te neke urodjene osobine. Medjutim, postoji mogućnost da se sve to preskoči i pakao izbegne i ja sam je uočio, avionu sam prišao iz sveta umetnosti…, a budući da je to meni pošlo za rukom može i svakome. Eto to sam želeo. Malo da olakšam život ljudima. Naravno da smo nameravali samo da glumimo pilotiranje ali dogodilo se nešto bolje. Pilot je procenio da može da mi da poveri upravljač i ja sam podigao vazduhoplov i napravio nekoliko zaokreta! To je onaj dodatak koji dolazi “od gore”. I koji je pretvorio spot u dokumentovanu stvarnost a ja sada mogu da kažem mojim kolegama u šali ako možeš da pevaš svoju pesmu i pilotiraš onda si pravi pevač. “

Kao sledeći korak bend je najavio i spot za pesmu Zabava, kao i to da će ubrzo popuniti svoju diskografiju novim hitovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x