Novosti: Zorana Mihajlović i ‘spavači’ Zapada u SNS, žele da Vučića predstave kao balkanskog Putina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Usred odlučne namere predsednika Srbije Aleksandra Vučića da u dogovoru sa Vladom izradi strateški dokument u oblasti spoljne politike, Zapad je zaigrao čvrsto na svoje proverene i stare miljenike među naprednjacima i aktivira svoje “spavače” u Srpskoj naprednoj stranci (SNS), pišu današnje Večernje novosti.

Kako list navodi, vrlo je ilustrativno vreme odlaska iz naprednjačkog jata bivše ministarke Zorane Mihajlović i njeni razlozi za to iz intervjua portalu Nova, gde je rekla da se SNS “preobrazio” i da joj se “čini da danas ima mnogo više radikalnih poteza nego proevropskih”.

List navodi da Mihajlović želi da Vučića “predstavi kao nekog balkanskog Putina kako bi sebi kupila pozicije u nekoj budućoj vlasti ili grantove za partiju o čijem se osnivanju šuška”.

“Iako je trenutno sa političkom težinom golubijeg perceta, u pespektivi može sa svojim zapadnim pokroviteljima da iz hibernacije trgne i druge ‘reformatore’ iz, kako reče, radikalizovane SNS, a koje je Vučić posle pada ražima DS skupljao po adenaurevskom modelu ‘keč ol partije’. A nije ih malo. Ni u vladi, ni u njegovom bliskom okruženju”, pišu Večernje novosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x