NSPRS: Pravna pomoć za prosvetne radnike na koje se vrši pritisak da idu na miting 26. maja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto. Srbija Vesti
Podelite vest

Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Srbije (NSPRS) pozvao je danas zaposlene u prosveti na koje se vrši pritisak da protiv svoje volje budu odvezeni na politički skup predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića 26. maja u Beogradu da se jave za pravnu pomoć i podršku.

Prema saznanjima sindikata, širom Srbije direktori škola vrše pritisak na zaposlene, pre svega na pomoćno osoblje i nastavnike angažovane na određeno vreme, da prihvate upućivanje na politički skup koji organizuje aktuelna vlast 26. maja u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

“Pritisak se vrši usmenim putem i sadrži upozorenje da odbijanje podrazumeva prekid radnog odnosa nakon isteka aktuelnog ugovora”, saopštio je sindikat i pozvao zaposlene da “odbiju takve pritiske i na taj način održe čas dostojanstva đacima, kolegama, direktorima i čitavom društvu”.

Kako je istaknuto, podrška i stručna pomoć biće pruženi svakom ko se obrati sindikatu, bez obzira da li je njegov član ili ne, a adresa za prijavu pritisaka je: kontakt@nsprs.org

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x