NUNS: Tri godine od paljenja kuće Milanu Jovanoviću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: NUNS
Podelite vest

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) podsetilo je danas da se navršava tri godine otkako je novinaru portala “Žig Info” Milanu Jovanoviću spaljen dom, a još nisu pravosnažno osuđeni svi koji su učestvovali u tom zločinu.

“Dragoljub Simonović, istaknuti član Srpske napredne stranke, nekadašnji direktor Železnice Srbije i u trenutku počinjenog krivičnog dela predsednik opštine Grocka, i još trojica okrivljenih – Vladimir Mihailović, Aleksandar Marinković i Igor Novaković, prvostepeno su osuđeni na ukupno 16 i po godina zatvora, jer je utvrđeno da su 12. decembra 2018. učestovovali u paljenju Jovanovićeve kuće” naveo je NUNS.

U saopštenju je dodato da je postupak protiv Igora Novakovića izdvojen u januaru ove godine zbog nepojavljivanja njegovog advokata na sudu i to neposredno pred izricanje presude preostaloj trojici okrivljenih, te je on osuđen 19. novembra, dok se za Marinkovićem i dalje traga.

“Naše udruženje izražava strah za bezbednost novinara Milana Jovanovića, kome je oduzeta policijska zaštita početkom avgusta, i sada je otvorena meta zbog svojih ranijih, a i aktuelnih tekstova”, navedeno je u saopštenju.

NUNS je pozvao predstavnike vlasti i insititucije da pruže nedvosmislenu zaštitu Milanu Jovanoviću i redakciji portala iz Grocke.

Kuća Milana Jovanovića zapaljena je u noći između 11 i 12. decembra 2018. godine nakon što su dva napadača sa kapuljačama na glavi, na garažu u dvorištu njegove kuće bacila dva molotovljeva koktela. U požaru koji je izbio, tada je u potpunosti uništena kuća u kojoj je živeo sa suprugom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x