Obeležen Dan BIA, Vulin položio vence na spomeniku Rankoviću i Peneziću

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
Podelite vest

 Bezbednosno-informativna agencija (BIA) obeležila je danas 124 godine od osnivanja Odeljenja za poverljive policijske poslove i prvog zakonskog uređivanja civilnih bezbednosno-obaveštajnih poslova u Srbiji.

Direktor BIA Aleksandar Vulin položio je tim povodom venac na spomenik prvom načelniku Odeljenja za poverljive policijske poslove Jovanu S. Milovanoviću na Topčiderskom groblju u Beogradu, saopštila je Agencija.

Vulin je položio vence i na spomenike Aleksandru Rankoviću i Slobodanu Peneziću Krcunu, prvim načelnicima Odeljenja za zaštitu narodna (OZNA) za Jugoslaviju i za Srbiju i “prvim antifašističkim” ministrima unutrašnjih poslova.

Bezbednosno-informativna agencija uspostavljena je 2002. godine kao civilna služba bezbednosti koja se bavi zaštitom bezbednosti Srbije, otkrivanjem i sprečavanjem delatnosti usmerenih na podrivanje ili rušenje Ustavnog poretka zemlje, istraživanjem, prikupljanjem, obradom i procenom bezbednosno-obaveštajnih podataka i saznanja od značaja za bezednost Srbije i informisanjem nadležnih državnih organa o tim podacima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x