Obeležena godišnjica bombardovanja Ambasade NR Kine

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas obeležavanju 23. godišnjice bombardovanja Ambasade NR Kine od strane NATO agresora na Saveznu Republiku Jugoslaviju, prilikom koga su poginula tri kineska novinara.

Vulin je u ime svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova i svoje ime odao poštu stradalim kineskim novinarima i izrazio duboku zahvalnost kineskoj državi i narodu koji su bili uz Srbiju onda kada je bilo najteže.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da je NATO agresija na Srbiju veliki nekažnjeni zločin 20. veka i da međunarodno pravo od 1999. godine ne štiti više nikoga.

On je naveo da Srbija večno pamti i da kineski novinari koji su ubijeni 7. maja 1999. godine u NATO agresiji nikada neće biti zaboravljeni od strane Srbije i srpskog naroda.

Vulin je poručio da Srbija nikada neće prestati da traži odgovornost za zločine u NATO agresiji i da je NR Kina naš čelični prijatelj koji sa sigurnošću može da računa na Srbiju i zna da ima saveznika na Balkanu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je venac na spomen-ploču poginulim kineskim novinarima ispred nekadašnje zgrade Ambasade NR Kine u Beogradu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x