Obradović (Dveri): Skandal na RTS-u koji je poremetio tok izbornog procesa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Dveri i predsednički kandidat koalicije Patriotski blok Boško Obradović rekao je da je RTS večeras prekršila Sporazum o održavanju izbora.

RTS se obavezala da će predstavljanje svih izbornih učesnika u završnici biti na prvom programu RTS-a i ocenio da je to “skandal koji je poremetio dosadašnji tok izbornog procesa”.

“Oni su sada ponudili da predstavljanje kandidata bude na drugom programu RTS-a, a svi znamo da je gledanost drugog programa mnogo manja nego prvog”, rekao je Obradović novinarima u Čačku.

On je dodao da je zbog toga član privremnog Nadzornog tela za medije Miloje Marinković iz Dveri napustio žreb u zgradi RTS-a.

“Ja sam već tražio vanrednu sednicu Kontrolnog tela koje nadgleda promenu Sporazuma jer ovo zaista baca senku na dosadašnji tok izbornog procesa, uz stalnu i neprestanu funkcionersku kampanju (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića koji zloupotrebljava ustavna ovlašćenja i po ceo dan vodi funkcionersku kampanju na šta ne bi imao pravo”, rekao je Obradović.

Obradović je dodao da bi bez ta dva problema, koja je ocenio kao “ozbiljna”, izborna kampanja za aprilske izbore “bila bolja nego što je to bilo ranije”.

“Ne treba zaboraviti i da se ipak ne može za dve, tri nedelje nadoknaditi medijski mrak koji je trajao prethodne četiri godine”, rekao je Obradović.

U Velikoj sali Doma kulture u Čačku večeras je održana pedizborna konvencija Patriotskog bloka i njihovog predsedničkog kandidata Boška Obradovića.

Obradović je predstavio koncept modernog savremenog porodičnog gradskog naselja koji bi trebalo da ima sve ono što je porodici potrebno – mogo zelenila, moderne stanove za mlade, škole, zdravstvene ambulante, vrtiće, sportske terene, biciklističke staze, brz internet, komunalnu strukturu, savremene studentske kampuse.

On je rekao da će se zalagati i za stavranje nove forme medjugeneracijske solidarnosti izmedju najstarijih i mladih, gde bi mladi mogli da dobiju stanove za iznajmljivanje po povoljnim cenama ukoliko bi se uključili u jednu vrstu socijalne brige za najstarije gradjane.

Pored Obradovića na konvenciji su govorili i zamenik predsednika Pokreta obnove kraljevine Srbije Miloš Parandilović, predsednik Gradskog odbora Dveri u Čačku Milan Roganović, predsednik Uspravne Srbije Dragan Dobrašinović.

Govorili su i predsednik Udurženja gradjana “Ne damo djedovinu” Bratislav Simović, predsednik Političkog saveta Dveri Vladimir Dimitrijević i kandidat za republičkog poslanika Dveri Radmila Živković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x