Obradović: Očekujem da SNS pokrade izbore više nego ikad, neka to urade sami

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta video printscreen
Podelite vest

Član Privremenog organa Beograda i kandidat za gradonačelnika koalicije “Srbija protiv nasilja” na decembarskim izborima Vladimir Obradović ocenio je danas da se Srpska napredna stranka (SNS) sprema da na izborima 2. juna “pokrade više nego ikad” i da ih zbog toga treba pustiti da budu sami.

On je za list “Nova” rekao da izbornih uslova nema, kao ni želje vlasti da se oni unaprede.

“Birački spisak nije sređen niti stavljen pod kontrolu, javni servis i skoro svi mediji su i dalje u funkciji jednog čoveka i jedne stranke, funkcionerska kampanja je u punom jeku, institucije su zarobljene – Ministarstvo unutrašnjih poslova i tužilaštvo ne raguju na očigledne primere kršenja zakona”, rekao je Obradović.

Obradović je rekao i da opoziciju ne zanima datum izbora, već konkretna dela, te da četiri meseca nije baš ništa promenjeno, kao i da se naprednjaci plaše da primene preporuke Kancelarije OEBS za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), jer bi to značilo njihov potpuni debakl.

Upitan da li će bojkotovati lokalne izbore, rekao je da izbora nema, kao i da traže poštenu utakmicu kako bi izašli iz duge političke krize “koja nas već skupo košta”.

Govoreći o leks specijalisu kojim bi se svi izbori pomerili za oktobar on je kazao da su ga naprednjaci doneli za Beograd na vodi i “Expo” da bi omogućili “megalomanske pljačke naroda”.

“Leks specijalis koji bi odložio izbore i omogućio adekvatnu primenu preporuka ODIHR-a jedino je moguće rešenje za izlazak iz duboke političke krize u kojoj se naša zemlja nalazi”, ocenio je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x