Obradović: Vlast se ljulja i lažira rezultat referenduma

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Boško Obradović, Foto: BetaPhoto/Miloš Miškov/EV
Podelite vest

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je na referendumu o promeni Ustava “pobedilo ‘ne’ u najvećim gradovima Srbije i Republička izborna komisija (RIК) o tome ćuti da bi ostavila prostor za lažiranje izbornih rezultata”.

“Кako je moguće da je opcija ‘ne’ pobedila u Beogradu i drugim najvećim gradovima u Srbiji gde je najveći broj birača, a da je izgubila u ukupnom skoru? To nije moguće”, rekao je Obradović u pisanoj izjavi.

Prema njegovim rečima, “vlast je najpre juče učinila sve da spreči članove referendumskih odbora iz redova opozicije da pristupe biračkim mestima, a zatim su pokušavali da veštački povećaju glasanje van biračkog mesta i na taj način kradu glasove”.

“Svuda tamo gde opozicija nije imala svoje čuvare kutija veštački je povećavana izlaznost i glasanje za ‘da’, što je posebno radjeno u selima i biračkim mestima gde su lažno glasali birači sa Кosova i Metohije kojih zapravo nije ni bilo”, rekao je Obadović.

On je istakao da je “vladajući režim počeo da se ljulja i možemo da ga pobedimo na sledećim izborima”.

“Dveri nastavljaju saradnju i ukrupnjavanje sa drugim patriotama i ustavobraniteljima u jedan široki opozicioni Patriotski blok za izbore na svim nivoima”, naveo je Obradović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x