Obuka u mehanizovanim jedinicama Vojske Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Ministarstvo odbrane
Podelite vest

U mehanizovanim jedinicama iz sastava Treće brigade kopnene vojske u toku je redovna obuka profesionalnog sastava za realizaciju zadataka iz prve misije Vojske Srbije.

Obuka se realizuje u rejonima mirnodopskog razmeštaja, na poligonima i vežbalištima, a cilj je dodatno osposobljavanje vojnika i mladih starešina koji su nedavno primljeni u jedinice i unapređenje nivoa ukupne borbene gotovosti.

U obuci se koriste borbena vozila pešadije M-80A, čija je efikasnost u izvršavanju borbenih zadataka mehanizovanih jedinica potvrđena tokom eksploatacije u Vojsci Srbije u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

Programom obuke su obuhvaćeni svi praktični sadržaji obučavanja posada, od pripreme za izvršenje zadatka, preko maskiranja, taktičkih radnji na bojištu i dejstva po ciljevima na zemlji i u vazduhu, do održavanja svih podsistema borbenog vozila.

Foto: Ministarstvo odbrane

Pripadnike mehanizovanih jedinica u nastavku očekuje realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja, kada će u praksi biti provereni rezultati obučavanja u ovom ciklusu.
Obuka profesionalnog sastava jedan je od ključnih zadataka jedinica Vojske Srbije i sprovodi se cele godine kako bi se očuvala i unapredila osposobljenost za realizaciju zadataka i borbena gotovost za angažovanje u operacijama, u skladu sa namenom i dodeljenim misijama i zadacima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x