Očekivano: Vučić predložio Vučevića za novog predsednika SNS

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS
Podelite vest

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić koji je sinoć na mitingu “Srbija nade” rekao da više neće predsednik SNS-a,  predložio je danas na 6. Skupštini SNS-a u Kragujevcu Miloša Vučevića za novog lidera te partije. Nakon što je više puta najavljivao da će se povući sa funkcije lidera stranke, u javnosti se špekulisalo da ga mogu zameniti Ana Brnabić ili Miloš Vučević, kao njemu najbliži i najpoverljiviji ljudi preko kojih može ostvariti uticaj “iz senke”. 

Ko je Miloš Vučević

Miloš Vučević (Novi Sad, 10. decembar 1974) srpski je pravnik i političar. Trenutno je potpredsednik Vlade Srbije, ministar odbrane i potpredsednik Srpske napredne stranke.

Osnovnu školu je pohađao u rodnom gradu, a potom je završio gimnaziju „Jan Kolar“ u Bačkom Petrovcu i diplomirao na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1999. godine.

Advokaturom se bavi od 1999. godine u svojoj privatnoj advokatskoj kancelariji.

Gradonačelnik Novog Sada je prvi put postao posle izbora za gradonačelnika Novog Sada 2012. godine, da bi bio ponovo izabran na izborima za gradonačelnika 2016. godine, što još od Jovana Dejanovića nikom nije pošlo za rukom, a istorijski treći put je postao gradonačelnik Novog Sada na izborima za gradonačelnika 2020.

Na 4. skupštini Srpske napredne stranke održane 28. maja 2016. izabran za potpredsednika stranke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x