Od 1. januara počinje prijavljivanje za turističke vaučere – 1200 smeštajnih kapaciteta širom Srbije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

LUKOVSKA BANJA: BELA JELA
Podelite vest

Sedam godina postoje turistički vaučeri Vlade Srbije, pa kako je za njih uvek vladalo veliko interesovanje, građani će i u nastupajućoj godini moći da se prijavljaju i biraju neki od ponuđenih 1200  smeštajnih kapaciteta. Vrednost vaučera ostaje ista i iznosi 5000 dinara, a ponuđeno je 100 hiljada vaučera.

Građani Srbije od 1. januara mogu da se prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od pet hiljada dinara, koje bi trebalo da iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Mogu da biraju jedan od 1.200 smeštajnih objekata širom Srbije koji su u sistemu vučera.

Pravo na vaučere imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara, a izdaju se za najmanje pet noćenja.

Od dokumenata potrebno je imati potvrdu rezervacije u željenom objektu: za najstarije sugrađane poslednji penzioni ček, za zaposlene potvrdu o zaposlenju i primanjima nižim od 70.000 dinara, dok studenti prilažu uverenje fakulteta za tekuću godinu. Zahtevi se predaju lično i to isključivo na šalterima pošta.

Deset pošta dežura 1. januara: tri u Beogradu, a ostale na graničnim prelazima. 

“Drugog januara imamo 34 pošte, trećeg 54, a od četvrtog januara radimo punim kapacitetom: u 1.300 pošta širom Srbije, građani će moći da dođu da se evidentiraju za subvencionisani smeštaj”, objašnjava Bojana Nikolić iz Pošte Srbije, a prenosi RTS.

Ako se desi da u ovoj, prvoj podeli vaučera neki građanin ne prođe, biće ih još tokom naredne godine jer prilikom svakog rebalansa budžeta izdvoji se neka suma i za turističke vaučere.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x