Od 15. novembra prodaja karata za naredni EXIT

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

EXIT 2022 Novi Sad; Foto: J. Laništanin
Podelite vest

Prodaja ulaznica za naredno izdanje EXIT festivala, koje će na Petrovaradinskoj tvrđavi biti održano od 6. do 9. jula 2023. godine, počeće 15. novembra 2022, tačno u podne, najavili su organzatori.

U njihovom saopštenju se navodi da će po ceni od 6.490 dinara kupovina karata biti moguća na festivalskom sajtu i putem Gigs Tix-a.

Kako su poručili, prošlo je dvadeset godina od kada je EXIT proglasio državu, koja istovremeno predstavlja metaforičku zemlju sa svojim pasošima i granicama oivičenim zidinama Petrovaradinske tvrđave, ali i “State of EXIT”, stanje svesti stotine hiljada njenih građana, koji veruju da su različite nacije i vere bogatstvo, a ne razlog za sukob.

“Samo dve godine pre proglašenja države, EXIT je po prvi put nakon ratova u bivšoj Jugoslaviji na jednom mestu masovno okupio mlade iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, i tada su počela da se rađaju neka nova prijateljstva i šire novi vidovi komunikacije u regionu”, podsećaju iz tog festivala.

Mladima, koji su ostali dezorijentisani nakon ratova, dodaju, Država Izlaza (EXIT) pružila je “utočište, osećaj pripadnosti i mesto čiji ritam zadaju ljubav, tolerancija i mir”.

“EXIT je prošle godine bio prvi veliki festival na svetu i jedini u Evropi koji se desio nakon skoro dve godine pauze. EXIT je tako izrastao iznad nadnacionalne države, postajući Univerzum za sebe, u kom su ljudi ođednom ponovo imali slobodu da budu jedni uz druge, da se grle, plešu i sanjaju zajedno”, istakli su organizatori.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x