Od danas prijavljivanje za penzionersku karticu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: pixabey
Podelite vest

Prijavljivanje za penzionersku karticu na koju pravo ima oko 1,65 miliona građana Srbije počinje danas.

Tom karticom penzioneri i korisnici ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja će imati za popuste i pogodnosti koje će moći da koriste od 1. oktobra ove godine.

Karticu će izdavati Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje koji organizuje danas od 12 do 14 časova na Trgu Republike u Beogradu javnu promociju tog pesonalizovanog dokumenta.

Biće upućen i javni poziv društveno odgovornim kompanijama da se uključe u projekat penzionerske kartice.

Personalizovane penzionerska kartica izdavaće se na osnovu elektronski podnetog zahteva, koji se može uputiti na zvaničnom sajtu Fonda www.pio.rs ili u organizacionoj jedinici Fonda.

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će penzionerske kartice omogućiti popuste u prodavnicama, restoranima, banjama, salonima, kao i povoljnije zdravstvene preglede.

“Vi ćete sa tom karticom imati mogućnost popusta u raznim supermarketima, veleprodajama, maloprodajama, salonima. Imaćete mogućnost da uđete u muzeje, pozorišta besplatno. Tu su i besplatni zdravstveni pregledi, popusti u banjama”, kazao je Mali za RTS.

Naveo je da će kartice biti aktivne od 1. oktobra, kada će penzioneri biti obavešteni koje su to kompanije i koja prodajna mesta gde će moći da ih koriste.

Zbog toga je ministar pozvao sve društveno-odgovorne kompanije da se jave i učestvuju u ovoj akciji.

Mali je precizirao da od danas u svih 170 filijala PIO Fonda, kao i na sajtu, svaki penzioner od njih 1,7 miliona, ima mogućnost da se prijavi za dobijanje penzionerske kartice.

“U svim filijalama PIO Fonda, za one koji možda teže mogu da popune taj zahtev, biće ljudi koji će im pomagati”, dodao je Mali.

Objasnio je da su jedini potrebni podaci za popunjavanje kartice ime, prezime, adresa, JMBG i kontakt telefon, a da sam postupak prijave traje minut ili dva.

“Mi ćemo sukcesivno, kako se naši najstariji sugrađani budu prijavljivali za tu karticu, te kartice njima i davati. Te kartice će moći da se uzmu u filijalama PIO Fonda kada budu završene, a svi naši najstariji sugrađani biće obavešteni ili putem telefona ili putem mejla ili kako god su ostavili svoj kontakt da im je gotova kartica i da mogu da je pokupe”, naveo je Mali.

Istakao je i da će penzioneri dobiti kartice u roku od mesec dana.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x