Od sredine aprila direktna avionska linija Beograd – Mostar

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija Vesti
Podelite vest

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i generalni direktor “Er Srbija” Jirži Marek potpisali su danas u Mostaru ugovor o uspostavljanju direktne avionske linije na relaciji Beograd-Mostar triput sedmično od sredine aprila do oktobra.

Gradonačelnik Mostara je izjavio da to ima ogroman značaj i za Mostar i za ceo region. Direktor za komercijalu i strategiju “Eir Srbija” Boško Rupić je rekao da će letovi za Mostar biti ponedeljkom, petkom i nedeljom.

Preko Beograda, dodao je, Mostar će dalje biti povezan sa Nemačkom, Francuskom, Holandijom, Belgijom, zemljama Skandinavije, Italijom, kao i sa destinacijama u Jugoistočnoj Evropi – od Bukurešta, Istanbula, Atine i dalje.

“Za nas je ovo nastavak širenja saobraćaja u regionu. Mostar je 17. destinacija na teritoriji bivše države (Jugoslavije) ka kojoj letimo. Očekujemo da će biti putnika na relaciji Beograd – Mostar i obrnuto, ali isto tako očekujemo veliko učešće putnika koji preko Beograda putuju dalje, čak, postoje konekcije i za SAD”, naveo je Rupić, preneli su sarajevski mediji.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i Andrijana Katić, ministarka saobraćaja i komunikacija, koja je navela da Vlada Federacije BiH obezbedila 1,3 miliona konvertibilnih maraka (oko 670 hiljada evra) za subvencije tih letova.

Karte se već prodaju, a cena u jednom smeru je 56 evra, dok je povratna 104 evra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x