Odalović: Građanima treba objasniti da se Ustav menja samo u delu o pravosuđu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
foto: Vlada Republike Srbije

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je da se intenzivno radi na pripremama za organizaciju refenduma o promeni Ustava Srbije, koji će biti održan 16. januara.

Pitanje ne referendumu glasiće „Da li ste za potvrdjivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije“, ponovio je Odalović gostujući na RTS-u i istakao da je važno objasniti gradjanima da je reč o promenama koje se isključivo tiču pravosudja.

„Očekujem da ćemo do referenduma objasniti gradjanima o kojim ustavnim promenama je reč, da se tiču samo pravosudja, načina izbora tužilaca i sudija, a da se ne zadire u premabulu Ustava ili da se to čini zbog Rio Tinta“, istakao je Odalović.

On je podsetio da je na zahtev opozicije koja je učestvovala u medjustranačkom dijalogu, prihvaćeno da se sastav Republičke izborne komisije proširi sa šest članova i šest zamenika koje daju opozicione stranke.

„Izmene zakona (o referendumu i narodnoj inicijativi) koje su usvojene u petak ništa nisu menjale u delu koji se tiče održavanja referenduma“, istakao je Odalović.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Tagovi

Povezane vesti:

Pretplati se
Obavesti o
guest
0 Коментари
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x