Odbojkaši Srbije pobedili Finsku u kvalifikacijama za OI

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Tokio, 3.10.2023. - Odbojkasi Srbije proslavljaju osvojen poen tokom trece utakmice Grupe B kvalifikacija za Olimpijske igre u Parizu izmedju Srbije i Egipta, danas u Tokiju. (BETAPHOTO/FIVB)
Podelite vest

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas u Tokiju Finsku sa 3:0 u setovima (25:21, 25:22, 25:22), u utakmici četvrtog kola Grupe B kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre 2024. godine.

Srbiju je predvodio Aleksandar Atanasijević sa 17 poena. Marko Ivović postigao je devet, Aleksandar Nedeljković osam, a Petar Krsmanović sedam poena.

U ekipi Finske najefikasniji je bio Jonas Jokela sa 19 poena, dok je Martila Luka dodao 10.

Srbija sada ima tri pobede i poraz i treća je na tabeli, a Finska je pretrpela sva četiri poraza i zauzima pretposlednje sedmo mesto.

U petom kolu Srbija će u petak od 12.25 igrati protiv Japana, a Finska će igrati protiv Turske.

Po novom sistemu kvalifikacija, 24 najbolje reprezentacije sa rang-liste FIVB podeljene su u tri grupe sa po osam selekcija, a plasman na Olimpijske igre izboriće po dve najbolje reprezentacije iz svake grupe.

Preostalih pet reprezentacija biće poznato 24. juna, po završetku preliminarne faze Lige nacija 2024.

Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još pet reprezentacija, prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trentuku nemaju kvalifikovane reprezentacije za Igre, a potom najuspešnije rerpezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

Olimpijske igre održaće se se od 26. jula do 11. avgusta u Parizu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x