Vanredni pravni lek ne odlaže izvršenje sudske odluke, tako da će Stanojević biti upućen na izdržavanje kazne

Odbrana Babićevog vozača uložila vanredni pravni lek na presudu Apelacionog suda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.Lj.
Podelite vest

Odbrana Dejana Stanojevića, vozača bivšeg direktora “Koridora Srbije”, podnela je vanredni pravni lek na pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu kojom je on osuđen na četiri i po godine zatvora zbog izazivanja saobraćajnog udesa na naplatnoj rampi Doljevac 31. januara 2019. godine.

 

U tom udesu je poginula Stanika Gligorijević (52), a teže i lakše je povređeno pet osoba, među kojima direktor javnog preduzeća “Koridori Srbije” i funkcioner Srpske napredne stranke Zoran Babić.

Stanojevićev advokat Slavoljub Milošević kazao je danas novinarima da je Vrhovnom kasacionom sudu podneo vanredni pravni lek na pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Nišu jer njegov branjenik i on smatraju da je ovaj sud “prekoračio ovlašćenja” prilikom preinačenja prvostepene odluke kojim je izrekao strožu kaznu.

“Pravosnažnom presudom nije ostvarena pravednost i srazmernost između učinjenog krivičnog dela i težine krivične sankcije koja je izrečena”, rekao je Milošević.

Apelacioni sud usvojio je žalbu niškog Osnovnog javnog tužilaštva i Stanojeviću za osam meseci uvećao zatvorsku kaznu koja mu je izrečena prvostepenom presudom Osnovnog suda.

Vanredni pravni lek ne odlaže izvršenje sudske odluke, tako da će Stanojević biti upućen na izdržavanje kazne.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x