ODRŽAN TREĆI FOX TRAIL Preko 500 trkača iz 10 zemalja na Devojačkom bunaru

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: AK Panonija
Podelite vest

U subotu 8. oktobra u organizaciji Atletskog kluba “Panonija” iz Pančeva i Opštine ALibunar održana je treća po redu trka rekreativaca kroz prirodu pod nazivom FOX TRAIL.

Ova sportsko turistička manifestacija je još prošle godine ušla u kalendar Turističke organizacije Vojvodine i Srbije kao događaj internacionalnog karaktera.

Prelep dan na Devojačkom bunaru uplešao je mobilijar ciljnih kapija, zastava, mažoretkinja, muzičara Miguel & Ivett sa Kube, maskotu lisca uz koga su se deca slikala. Pored 500 takmičara broj posetilaca, pratilaca i publike je dosegao broj od preko 1000 ljubitelja sporta i prirode.

Manifestacija je započela dečjim trkama i to od kategorije predškolaca na 100m, zatim trka osnovaca od 1 do 8 razreda na daljinama 200, 300, 400 i 600m. Proglašenja u dečijim trkama su
tekla odvojeno u muškoj u ženskoj konkurenciji gde je poklon pakete dobilo prvih 6 devojčica i prvih 6 dečaka a medalje prvih troje, uz bogate poklone sponzora. Dečije trke su bile masovne sa oko 250 malih trkača.

Nakon dečjih trka manifestaciju je otvorio g. Davor Petrović, predsednik Sportskog saveza Opštine Alibunar i tom prilikom je poželeo lake noge i uspeh svim trkačima.

Trka rekreativaca na 5km je krenula tačno u 12h sa oko 100 trkača. Njihovu trasu je obezbedilo oko 15 redara a osim travnatog i peščanog terena prošli su i deonicu peščanih dina u dužini
od 500m. Pobednici u ženskoj konkurenciji su bili Dejana Vranješ (EASK Sremski Karlovci), Sofija Marković (OAK Beograd) i Kristina Radlović (OAK Beograd) dok su u muškoj konkurenciji prva tri mesta zauzeli Stefan Dutka, Ajredin Ajeti i Nenad Praštalo.

U glavnoj trci na 10,5 i 21 kilometar nastupilo je preko 150 trkača a oni su do polovine trke delili istu trasu da bi se nakon toga razdvojili. Pobednici na 10,5 km su u ženskoj konkurenciji bili
Jelena Mimić (AK Dinamo, Pančevo), Snežana Ilić i Aleksandra Kojić a u muškoj trci su to bili Miroslav Dukadinović (OAK Beograd), Nikola Vučković i Miloš Mihajlov.

Pobednici trke na 21 km kod žena su bile Nataša Tomašević, Dragana eEdić i Mirjana Poštin dok je kao i prošle godine u muškoj konkurenciji pobedio Nemanja Lugić (Absolute Healht & Fitness), drugi je bio Manču Kristifor a trećeplasirani Filip Lalić. Pobednicima trke na 21 km plakete i nagrade su uručili predsednica Opštine Alibunar Zorana Bratić i pomoćnik predsednice Željko Radovanović.

Veliku podršku organizaciji ove manifestacije svojim zalaganjem i donacijama su dali Opština Alibunar, Sportski savez Opštine ALibunar, Turistička organizacija Alibunara, Centar za kulturu Opštine Alibunar, Vojvodinašume kao i KrunaArt doo, SZTR Graditelj, Vladimirovac, Hyperfacade-Pančevo, Venera Bike-Subotica, Knjaz Miloš, Pantransport, STR “Rinfuz” Pančevo, BioTeo, Hey Honey med, Swiss Lion Pančevo, Pekara Tajna, Pekara Mladost, Pekara San, Pekara Europa Plus, Hotel Plava Dama, Policija i Hitna pomoć Opštine Alibunar, Sportski savez Pančevo, Atletski klub “Tamiš” Pančevo, Atletski klub “Proleter” Zrenjanin, Karate klub “Budućnost” Alibunar, Atletski klub “EASK” Sremski Karlovci, OAK Beograd, Novica Pantelić -spiker, Miguel& Ivett, Mažoret studio “Lana” Pančevo, Savez za rekreaciju i Fitness Srbije, štamparija Anfas Print, Digitalna štampa COOL Media & Web Solutions, City Design i mnogobrojni prijatelji kluba.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x