Održana 36. sednica SO Čajetina: Besplatan prevoz za sve učenike 1. godine srednje škole

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Na današnjoj sednici lokalnog parlamenta je predstavljen Izveštaj o izvršenju budžeta u prvih šest meseci 2023. godine. Takođe, doneta je izmena Odluke o formiranju Kulturnog centra Zlatibor, tako što su dodata dva člana Upravnog odbora iz reda zaposlenih da bi mogli da izvrše registraciju.

Odbornili su doneli i odluku o prenosu prava korišćenja i upravljanja nad nepokretnostima sa dosadašnjeg Kulturno sportskog centra na Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon današnje sednice.

To je odluka koja je usledila nakon prethodne odluke o formiranju novog kulturnog centra i razdvajanju kulture i sporta u dve posebne institucije, dodao je Đurić, a na narednoj sednici ćemo imati odluku o prenosu prava korišćenja i upravljanja kada su u pitanju objekti u funkciji kulture.

Posledica odluke o razdvajanju sporta i kulture je da će svi oni koji su radili na sportskim aktivnostima nastaviti da rade u Turističko rekreativnom kompleksu, a oni koji su radili u oblasti informisanja i kulture će nastaviti da rade u novoformiranom Kulturnom centru.

Tako da svi zaposleni nemaju razloga za brigu – svi će nastaviti da rade, samo u drugim organizacionim oblicima.

Doneto je i nekoliko odluka o izmenama odluka o uređenju građevinskog zemljišta sredstvima investitora i dodeli jedne parcele koja je bila na oglasu odnosno javnoj licitaciji i nekoliko preparcelacija radi dokompletiranja građevinskih parcela.

U narednih 10 dana ćemo imati novu sednicu Skupštine opštine na kojoj je planirano da bude usvojen Plan generalne regulacije za naseljeno mesto Zlatibor.

Đurić je dodao i da su odbornici na današnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina doneli odluku o besplatnom prevozu za sve učenike prve godine srednje škole sa prebivalištem na teritoriji Opštine Čajetina, kao i za učenike 1. godine Srednje ugostiteljsko turističke škole koji imaju prebivalište na teritoriji Grada Užica.

„Na taj način smo želeli da pospešimo rad naše škole, odnosno da privučemo veći broj učenika iz Užica da upisuju našu školu. Mislim da smo u tome uspeli, jer ove godine je značajno veći broj učenika upisan u našoj školi nego prethodnih godina“ zaključio je Đurić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x