Održana 37. sednica Skupštine opštine Čajetina

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Čajetina odbornici su usvojili izmene i dopune Plana generalne regulacije naseljenog mesta Čajetina (sedište opštine) sa naseljenim mestom Zlatibor – prva faza, čime su otklonjeni neki tehnički nedostaci koji su se prethodne godine pokazali u sprovođenju tog plana, tako da će na dalje biti olakšano poslovanje i investitorima i Opštinskoj upravi.

Doneta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za otuđenje građevinskog zemljišta tj. neke parcele koje su bile na oglasu, a nisu prodate, su sada ponovo na oglasu, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić nakon skupštinske sednice.

Jedna od značajnih novina, nastavio je Đurić, je da su formirane parcele za izgradnju akva parka na Zlatiboru, za šta već ima zainteresovanih investitora iz Švajcarske prema čijim zahtevima su i formirane veličine tih parcela.

“Očekujem da ćemo nakon raspisivanja ovog oglasa izvršiti prodaju tog zemljišta i da će naredne godine početi gradnja Akva parka Zlatibor. Doneto je i nekoliko odluka o doparcelaciji postojećih parcela kao i odluke o finansiranju izgradnje određenih infrastrukturnih projekata sredstvima investitora. To se odnosi na nekoliko seoskih mesnih zajednica za izgradnju puteva u Šljivovici, Gostilju, Jablanici, Ljubišu i Tripkovi, čime će se zaokružiti sve ono što je planirano za 2023. godinu”, zaključio je Đurić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x