Održana komemoracija povodom smrti Siniše Mihajlovića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (AP Photo/Darko Vojinovic)
Podelite vest

Komemoracija povodom smrti legendarnog fudbalera Siniše Mihajlovića održana je danas na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.

U prepunom medija centru na stadionu, govorili su brojni igrači i funkcioneri Crvene zvezde, za koju je Mihajlović svojevremeno igrao sa mnogo uspeha.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da je ovo jedan od najtežih dana i da se svi opraštaju od Siniše Mihajlovića – brata, druga i prijatelja.

On je rekao da je Mihajlović učinio Zvezdu najvećom u Evropi i svetu, a da je sebe upisao u besmrtnu listu legendi voljenog kluba.

“Pamtićemo te kao veselog dečaka koji je izrastao u dobrog čoveka, velikog srca, najvećeg. Otišao si prerano, ali si toliko toga učinio da će generacije posle tebe biti ponosne što su tvoje”, rekao je Terzić i istakao da je za ponos imati Mihajlovića za prijatelja i što je bio deo Crvene zvezde.

Mihajlovićev saigrač Dragiša Binić rekao je da smo “izgubili najboljeg među nama”.

“Izgubili smo druga, brata i prijatelja, ja i više, svog cimera, čoveka koji nije znao za poraz. Čoveka koji je voleo da pobedi, Zvezda je dobila čoveka koji je činio sve da dođe do vrha. Znao je da poštuje starije, ali je držao do sebe. U neverici smo izgubili takvog čoveka. Za junakom se ne plače, neka mu je večna slava i hvala”, naveo je Binić.

Okupljenima se obratio i Mihajlovićev nekadašnji trener Ljupko Petrović, predsednik Zvezde Svetozar Mijailović, kao i počasni predsednik Zvezde Dragan Džajić.

“Kada sam pročitao vest da je Siniša bolestan, pomislio sam da to nije tačno, možda će vreme pokazati nešto drugo. Ohrabrila me je njegova izjava ‘ova bolest ne zna sa kim je ušla u koštac'”, naveo je Džajić.

Brojne poznate ličnosti došle su da se oproste od Mihajlovića, među kojima i predstavnici fudbalskog kluba Partizan predvođeni trenerom Gordanom Petrićem.

Po završetku komemoracije pušteni su video snimci iz karijere Siniše Mihajlovića.

Nekadašnji fudbaler i reprezentativac Siniša Mihajlović umro je u petak u 54. godini posle duge borbe sa leukemijom.

Mihajlović se od jula 2019. godine borio sa leukemijom. U jednom trenutku stanje mu je bilo bolje, pa se vratio trenerskom poslu u Bolonji, ali bolest se ponovo vratila.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x