Održani Dani Zaplanja i Miholjski susreti sela

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: B.LJ.
Podelite vest

Treću godinu zaredom opština Gadžin Han organizovala je Miholjske susrete sela, a u okviru njih organizovana je i već tradicionalna manifestacija Dani Zaplanja.

U okviru Miholjskih susreta sela, održanih minulog petka u porti crkve Svetog Nikolaja u Gornjem Dušniku, organizovana je izložba tradicionalnih jela, proizvoda domaće radinosti i poljoprivrednih proizvoda i sportska takmičenja.

Foto: B.LJ.
Gađanje lukom i strelama, obaranje sa debla, gađanje sekirom u metu i bacanje kamena sa ramena, bile su takmičarske discpiline u kojima se nadmetalo dvadesetak Zaplanjaca.
Foto: B.LJ.

Sveukupni pobednik tog nadmetanja bio je Dalibor Petković. Drugo mesto osvojio je Dušan Ignjatović, a treće Nenad Cvetković.

Foto: B.LJ.

Dani Zaplanja u Donjem Dušniku organizovani minule subote, oborili su sve dosadašnje rekorde kako po posećenosti, tako i po broju takmičara u pipremanju lovačkog gulaša u kotlićima.

Čak 28 ekipa imalo je svoj kotlić, a po oceni žirija najukusniji je pripremio Dejan Krstić, dok je drugo mesto pripalo Marjanu Stankoviću, a treće Draganu Stamenkoviću.

Foto: B.LJ.

Po tradiciji održano je i takmičenje pevača amatera za „Prvi glas Zaplanja“. Po oceni žirija najbolji na tom takmičenju bio je najstariji takmičar Novica Ranđelović.

Obe manifestacije pratio je zanimljiv kulturno-umetnički program i nastupi folklornih ansambala.

Dani Zaplanja završeni su koncertom pevačica Gabrijele Pejčev i Aleksandre Tadić.

Miholjski susreti sela organizovani su bespovratnim sredstvima ministarstva resorno zaduženog za brigu na selu kojim rukovodi ministar Milan Krkobabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x