Održano državno prvenstvo u paraplivanju, medalje i za takmičare iz Niša

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Bezmalo 90 plivača sa invaliditetom iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije nadmetalo se na otvorenom državnom prvenstvu u paraplivanju koje je ovog vikenda organizovano na bazenu SPENS-a u Novom Sadu, koji je posle renoviranja 2020. godine postao potpuno pristupačan osobama sa invaliditetom, među kojima su i korisnici invalidskih kolica.

Novi Sad je prvi put bio domaćin otvorenog državnog prvenstva u paraplivanju i prema rečima takmičara i trenera, domaćini zaslužuju sve pohvale za organizaciju takmičenja.

Državno prvenstvo je otvorila pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Sanja Lakić i načelnik gradske uprave za sport i omladinu grada Novog Sada Vlastimir Mastilović.

Ceremoniji otvaranja su prisustvovale Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Novog Sada i Borislava Perić Ranković, naša najtrofejnija paraolimpijka.Organizator takmičenja je Paraplivačka reprezentacija Srbije, koja je saopštila da su takmičari iz Srbije osvojili najveći broj medalja.

Među osvajačima medalja i su plivači iz Niša.

Rukovodstvo Paraplivačke reprezentacije Srbije istaklo je da najveću zahvalnost za organizovanje otvorenog državnog prvenstva duguju Gradu Novom Sadu i menadžmentu SPENS-a, kao i volonterima Crvenog krsta. Sponzori takmičenja bili su NIS, firma K&K, Galens NS, UDB print, Mlekara Nana i Pekara Antić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x