Oficirima VS uručeni ukazi o unapređenjima i postavljenjima

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Vlada RS/mod.gov.rs
Podelite vest

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je danas oficirima Vojske Srbije ukaze predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o unapređenjima i postavljenjima na nove dužnosti.

Vučević je na svečanosti u Velikoj ratnoj sali Starog Generalštaba naveo da je predsedniku Republike, prepoznajući rezultate dosadašnjeg rada, predložio unapređenje i postavljenje na dužnosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije za 12 oficira, koji su, nesebično dajući sebe, izvršavali zadatke postavljene pred organizacijske jedinice kojima su rukovodili.

On je istakao da unapređeni i postavljeni oficiri svojim radom, savesnošću i istrajnošću u izvršavanju zadataka mogu biti primer svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, posebno mlađim kolegama i budućim naraštajima.

Takođe, u cilju unapređenja operativnih i funkcionalnih sposobnosti Ministarstva odbrane i VS predložio sam predsedniku Republike, kao vrhovnom komandantu, da se izvrši kadrovska popuna do sada upražnjenih formacijskih mesta postavljenjem na nove dužnosti za šest oficira, dodao je potpredsednik Vlade.

Vučević je oficirima poručio da s ponosom nose nove činove naše slavne vojske i da sa elanom obavljaju dužnosti, koje podrazumevaju i veću odgovornost, dodavši da od njih očekuje da još snažnije nastave da rade na jačanju Ministarstva odbrane, VS i naše otadžbine.

U čin brigadnog generala unapređeni su pukovnici Goran Momčilović, Mihailo Zogović, Mile Vitezović, Gordan Pavlović, Siniša Stašević i Slavko Rakić.

Ovaj čin dobili su i pukovnik Boban Đorović, koji je postavljen na dužnost rektora Univerziteta odbrane i pukovnik Jovica Matić, koji je postavljen na dužnost zamenika komandanta Komande za obuku.

Brigadni general Muharem Fazlić postavljen je na dužnost načelnika Uprave za obuku i doktrinu (J-7) Generalštaba Vojske Srbije, dok je pukovnik Predrag Kraljević postavljen na dužnost načelnika Vojnog kabineta predsednika Republike Srbije.

Na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) GŠ VS postavljen je pukovnik Dragan Arsenijević, dok je pukovnik Milan Lazić postavljen na dužnost načelnika Uprave vojne policije GŠ VS.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x