Olenik: Tužilaštvo ne reaguje kad su osumnjičeni iz vlasti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Skupština RS
Podelite vest

Poslanik Aleksandar Olenik pitao je danas u Skupštini Srbije da li je tužilaštvo nešto preduzelo i reagovalo zbog neovlašćenog snimanja poslanika sa skupštinskog balkona.

“Da li je neko pozvao predsednika Skupštine Vladimira Orlića da se izjasni kako je dozvolio da u ovoj sali neko neovlašćeno snima poslanike”, pitao je Olenik i dodao da je uveren kako tužilaštvo nikada neće reagovati.

Olenik je podneo više od 500 amandmana na set pravosudnih zakona jer smatra da predložena rešenja nisu dobra i da će uticaj na pravosuđe biti nastavljen.

On je na početku današnje sednice rekao da je uticaj na tužilaštvo očigledan po tome što ne postupaju kada je osumnjičen neko ko je deo vlasti.

Kao primer je naveo postupak za lekarsku grešku sa smrtnim ishodom protiv sadašnje ministarke zdravlja Danice Grujičić, kada tužilaštvo četiri godine nije preduzelo nijednu radnju.

“Na zahtev suda u Strazburu su tek predmet uzeli u rad i za godinu dana završili sve”, rekao je Olenik. Istakao je da je, sa druge strane, tužilaštvo pogrešno radilo u slučaju Miroslava Miškovića, pa se sada plaća visoka odšteta, kao i u slučaju pritvaranja ljudi koji su na društvenim mrežama navodno pretili predsedniku Srbija, a potom njihova krivica nije dokazana.

Ministarka pravde Maja Popović odgovorila je poslaniku da u slučaju lekarske greške treba uraditi komplikovana veštačenja.

Olenik je uzvratio je da je upravo to i rekao, da za četiri godine tužilaštvo nije započelo nijedno veštačenje, a onda je na zahtev Strazbura sve urađeno.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x