Oliver Paunović nastavlja da piše istoriju na Filmskim susretima, njegov film Narodni Glumac o Žiki Milenkoviću zatvara festival u Nišu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

PROMO
Podelite vest

Na 58. Filmskim susretima u Nišu, koji se ove godine održavaju od 26. avgusta do 1. septembra na Letnjoj pozornici biće prikazano još jedno dokumentarno ostvarenje niške City produkcije.

Reč je o filmu o još jednom Nišliji, Živojinu Žiki Milenkoviću, o čoveku koji je obeležio najgledanije serije u jugoslovenskom i srpskom filmu i na kraju o čoveku koji je „Narodni glumac“. Film o Žiki Milenkoviću – Narodni glumac biće prikazan na zatvaranju Festivala 1. septembra.

„Film će biti omaž jednom od najpoznatijih niških glumaca čija je kako lična tako i profesionalna biografija zaista zadivljujuća. Snimajući razgovore i svedočanstva s ljudima koji su sarađivali s njim, saznajem koliko je Žika bio voljen i poštovan od kolega ali i od običnih ljudi, komšija s kojima je delio svakodnevnicu“, kaže Vladimir Ristić autor scenarija i reditelj filma.

Pored Narodnog glumca, na zatvaranju biće prikazan još jedan film koji je takođe potekao iz Niša – dugometražni igrani film Prihvati ili odbij. Ova dva filma su van konkurencije (po pravilima festivala to su gostujući filmovi).

Organizatori, kao i svake godine najvaljuju bogat program, a od ukupno 20 prijavljenih filmova, pred niškom publikom će se naći 13 među kojima je svetska premijera filma Što se bore misli moje reditelja Milorada Milinkovića koji govori o atentatu na kneza Mihaila Obrenovića.

Prema rečima selektora Festivala, Dejana Dabića, uskoro će biće poznat kompletan spisak filmova i raspored projekcija na Letnjoj pozornici.

„Izdvajamo promociju monografije o Slavku Štimcu, 28. avgusta u 13 sati u Festivalskom centru i 29. avgusta. u 13 časova okrugli sto o glumcu Dragomiru Bojaniću Gidri. Prateći program „Kino region“ imaće, kao i do sada, projekcije u Cineplexx Niš“, pojašnjava Dabić.

Ulaznice će se naći u prodaji od sledeće nedelje po ceni od 2.500 dinara za komplet, dok je od drugog dana festivala moguće kupiti i pojedinačne karte, po ceni od 500 dinara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x