Opština Čajetina dobija minibus za prevoz đaka sa sela

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; Opština Čajetina/Agencija Beta
Podelite vest

Кomisija Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu minibuseva za potrebe prevoza seoskog stanovništva dodelila je još 26 vozila za lokalne samouprave u Srbiji, među kojima je sredstva dobila i opština Čajetina, koja će minibus koristiti za prevoz đaka na relaciji Ljubiš-Rožanstvo-Sirogojno.

Ugovor sa ministarstvom je u ime Opštine Čajetina, u Palati Srbija u Beogradu, potpisala pomoćnik predsednika Opštine Marija Jeremić, a ovaj projekat je sproveden preko Кancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Čajetina.

Za nabavku minibuseva je ove godine opredeljeno 182 miliona dinara, a na konkurs je stiglo ukupno 35 prijava. Od 26 lokalnih samouprava, devet je pograničnih, a tri minibusa su otišla na Кosovo i Metohiju – u Zubin Potok, Gnjilane i Кosovsku Кamenicu.

Ministarstvo za brigu o selu je za tri godine sprovođenja ovog programa besplatnim prevozom za žitelje sela sa svojih teritorija snabdelo 61 lokalnu samoupravu, a planirano je da na ovaj način bude rešen problem prevoza za više od 400.000 stanovnika u oko 1.200 sela.

Foto; Opština Čajetina/Agencija Beta

Minibusevi kupljeni ovim sredstvima, kako je predviđeno konkursnim uslovima, služiće za potrebe prevoza seoskog stanovništva iz jednog sela u drugo ili iz sela u gradsko, odnosno opštinsko sedište, i na taj način se stanovnicima sela omogućava obavljanje privrednih aktivnosti, dostupnost adekvatne zdravstvene zaštite, odlazak u školu najmlađima, sportske i kulturne aktivnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x