Opština Čajetina nagradila najbolje učenike

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Nastavljena je tradicija da učenike sa prebivalištem na teritoriji opštine Čajetina koji ostvare dobre rezultate na republičkim takmičenjima, ostvare uspehe, Opština Čajetina i nagradi zahvalnicama i novčanim nagradama.

Ovogodišnja nagrada je 15 hiljada dinara.

“Nagrađivanjem da ih stimulišemo i podržimo. Da pomognemo decu koja hoće da rade i uče, da im damo podstrek, uvek sa porukom i željom da kada završe svoje srednje škole, više škole ili fakultete, da se vrate i da u svojoj opštini imaju uvek mogućnost da se zaposle. Da tako dobiju mogućnost da promovišu svoju opštinu, svoje selo i svoj region, rekao je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

Predsednik Stamatović je podvukao da je uspeh svih čajetinskih đaka na takmičenjima još veći time što dolaze iz jedne male sredine, u konkurenciji dece iz većih gradova.

„Osim znanja koje ste pokazali na takmičenjima, još možda i bitnije je da izrastete u dobre, fine i vaspitane ljude, osobe kojima će se ponositi vaši roditelji, rođaci, prijatelji, a, naravno, i lokalna samouprava, vaša opština Čajetina“ zaključio je Stamatović.

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Tucović“ u Čajetini Milka Vasiljević je, zahvaljujući se u ime učenika škole na čijem je čelu, rekla da „svima njima u školi ove nagrade puno znače i da je to velika motivacija za dalji rad.

„Primetila sam da se učenici međusobno takmiče i da teže da postignu što bolje rezultate. Ove godine smo imali 15 učenika koji su učestvovali na republičkim takmičenjima i nadam se da će to znanje da iskoriste da i u narednoj školskoj godini postignu ovakav, ako ne i bolji, rezultat. Posebno bih istakla rezultat našeg učenika Petra Lekića koji je na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i književnosti jedini ostvario maksimalnih 20 poena.

Takođe bih naglasila da su naši osmaci postigli jako dobar rezultat na nedavno održanom završnom ispitu, što predstavlja zajednički rezultat njihovog osmogodišnjeg rada i rada mojih kolega nastavnika i svih zaposlenih škole“ istakla je direktorka Vasiljević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x