Opština Čajetina ulaže u nove sportske terene

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Opština Čajetina
Podelite vest

Zlatibor je izuzetno pogodan za pripreme sportskih ekipa, za zdravstveni turizam, za rekovalescente i mi pripremamo infrastrukturu za budući period, za klijentelu koja već dolazi i nadamo se da će kada ovo završimo dolaziti u znatno većem broju, sportske ekipe iz Srbije i inostranstva.

Upravo te inostrane ekipe traže uslove kakvi postoje u drugim evropskim turističkim centrima i mi se intenzivno spremamo da im to i ponudimo, izjavio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, najavljujući novu opštinsku investiciju u oblasti sportskog turizma.

Stamatović je naglasio da su počeli radovi na uređenje zemljišta iza hotela Tornik a uz trasu zlatiborske gondole, i da će se već za godinu dana tu nalaziti 20 sportskih terena, što na otvorenom, što u zatvorenom, sa čime će Zlatibor, na primer, moći da parira turskom letovalištu Antalija koje je trenutno u evropskom vrhu sa ponudom za pripreme sportskih ekipa.

Takođe, sa završetkom ovog našeg projekta izgradnje dodatnih sportskih terena na Zlatiboru ni domaće ekipe neće morati da idu u Tursku ili u Sloveniju, već će te iste, ako ne i bolje, uslove imati i u svojoj zemlji, na Zlatiboru.

Što se tiče smeštaja, Zlatibor već sada može da pruži takve uslove i samo je potrebno da nadogradimo našu sportsku infrastrukturu, za šta smo predvideli investiciju od 10 miliona evra koja će se realizovati u fazama. Trenutno su već dva terena završena, a još dva se grade – zaključio je predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x