Opštini Čajetina po drugi put nagrada „Ekoopština“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Milomir Tucović
Podelite vest

Francuski i srpski stručnjaci u oblasti ekologije i održivog razvoja su i ove godine prepoznali napore opštine Čajetina u ove dve oblasti i u dodelili joj nagradu „Ekoopština“ u kategoriji „Održivo upravljanje vodama“ koju su u ambasadi Francuske ispred opštine Čajetina primili Milomir Tucović, direktor JКP Vodovod Zlatibor i Bojana Gudurić, rukovodilac odeljenja za tehničku pripremu i razvojne poslove.

Ambasador Francuske Pjer Кošar je u uvodnom govoru prilikom dodele nagrada podsetio na misiju projekta „Ekoopštine“, naglasivši bogatstvo interakcija koje je projekat podstakao između francuskih i srpskih partnera i opština i pohvalio motivisanost srpskih škola da se bave ekološkim temama. On je izrazio je nadu da će projekat „Ekoopština“ postati stub francusko-srpske saradnje na temu održivih gradova.

Stručni žiri ovog takmičenja od prošlog maja prati rad srpskih gradova i opština posvećenih ekološkoj tranziciji u četiri ključne oblasti: upravljanje otpadom, upravljanje vodom, energetska efikasnost zgrada i održiva mobilnost. Posebnu potkategoriju konkursa čine “Zelene škole”, koja je namenjena osnovnim i srednjim školama u Srbiji. Predstavnici pobednika su pozvani da učestvuju u studijskoj poseti Francuskoj krajem novembra 2023. godine gde će moći da se upoznaju sa praksom u oblasti upravljanja vodama u toj zemlji i kako bi primeri te prakse mogli da pomognu srpskim opštinama na putu ka uspostavljanju održivog upravljanja vodama.

Opština Čajetina je prethodne godine primila nagradu na konkursu „Ekoopština“ u oblasti upravljanja otpadom.

Bojana Gudurić – Milomir Tucović

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x