Opštinska izborna komisija u Bujanovcu odlučila da nema ponovnog glasanja u Velikom Trnovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Opštinska izborna komisija (OIK) u Bujanovcu  donela je danas odluku  da se odbija zahtev za poništavanjem izbora u Velikom Trnovcu koji je podnela lista  “SPS Ivica Dačić – Premijer Sbije” Nakon ponovljenih izbora, 28. aprila na ovom glasačkom mestu je Koalicija Albanaca doline dobila jedno poslaničko mesto u  republičkom parlamentu, što je današnjom odlukom Komisije, faktički potvrđeno.

Na sednici Opštinske izborne komisije koja je počela u 10 sati i 30 minuta, a završena negde oko podneva, odlučeno je da  novog glasanja na biračkom mestu 6 u Osnovnoj školi Muharem Kadriu u Velikom Trnovcu, neće biti.

Ovu odluku potvdio je Sbija vestima Fejzi Bećiri, predsednik OIK Bujanovac, a članovi  OIK glasali su osam “protiv”, a pet članova “za” ponavljanje izbora.

Ponovljeno glasanje koje je na ovom izbornom mestu održano 28. aprila donelo je Koaliciji Albanaca doline jedno poslaničko mesto.

Po rečima Nikole Lazića, urednika portala Bujanovačke, jedno poslaničko mesto neće Albancima značiti mnogo, osim simbolično. On je dodao da su Albanci gubitnici na ovim izborima, jer su u pethodnom sazivu imali tri mandata, a sada jedan i to na ponovljenom glasanju.

Po pisanju medija, objavama na društvenim mrežama , kao i prijavama posmatračke misije CRTE, izborni dan u Velikom Trnovcu pratile su brojne nepravilnosti kao što su gužve na glasačkom mestu, glasanje jedne osobe više puta, a ljudi su kolima dovoženi na glasanje.

Lazić je podsetio da je i u Bujanovcu 3. aprila bila ista  slika kada je “na stotine autobusa” dovozilo glasače sa Kosova i Metehije i da to tada “nije bio problem”.

On je podsetio da su 28. aprila u Velkom Trnovcu svojim potpisima pedstavnici biračkih odbora i faktički verfikovali rezultate tog izbornog dana.

Nakon odbijanja OIK  Bujanovca da se glasanje u Velikom Trnovcu ponovi, lista “SPS Ivica Daćić – Premijer Srbije” ima pravo žalbe Republičkoj izbornoj komisiji, a potom I Upravnom sudu.

Podsetimo, Koalicija Albanaca doline Šaipa Kamberija  je u Velikom Trnovcu  dobila 677 glasova od 1089 upisanih birača,  bilo je 18  nevažećih listića, a liste Aleksandar Vučić Zajedno možemo sve I Miloš Jovanoić Nada za Srbiju dobile su po jedan glas Druga albanska lista  Alternatva za promene- Albanska demokratska alternative nije dobila ni jedan glas.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x