Orlić: Izveštaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom jedina tačka dnevnog reda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Izveštaj Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini u periodu od 1. septembra prošle godine do 15. januara, koji je dostavljen poslanicima, biće jedina tačka dnevnog reda posebne sednice Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji, izjavio je danas predsednik parlamenta Vladimir Orlić.

Orlić je za list Politika rekao da će posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića u parlamentu biti otvorena javna rasprava, koja će potrajati duže od jednog dana, tokom koje će Vučić “odgovarati na sva pitanja”.

Orlić je dodao da će se poslanici po okončanju debate izjasniti o izveštaju Vlade Srbije o pregovaračkom procesu sa Prištinom, koji je “tehnički” jer se u njemu “samo navodi pregled događaja”, a da je poseban akcenat stavljen na zahtev za formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu.

On je rekao i da bi bilo dobro da se tokom skupštinske rasprave pre svega čuje šta ko od opozicionih stranaka predlaže, kakve bi posledice imali ti predlozi i kako bi ih rešili, “umesto nadgornjavanja u patriotizmu i u tome ko će koga više i bolje uvrediti”.

Sednica je zakazana za  četvrtak, 2. februara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x