Orlić: Vladeta Janković zloupotrebio govornicu sa ciljem koji nikome nije jasan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS
Podelite vest

Kandidat za predsednika Skupštine Srbije Vladimir Orlić ocenio je danas da je poslanik Vladeta Janković kao predsedavajući konstitutivne sednice parlamenta zloupotrebio govornicu sa ciljem koji nikome nije jasan.

Orlić je za televiziju Pink rekao da su vlast i opozicija dogovorili sve ali da je na dan konstitutivne sednice vlast “doživela šok” i reči kojima “u tom trenutku nije mesto”.

“Umesto da urade onako kako treba, oni iskoriste trenutak pre polaganja zakletve, kada niko nema pristup mikrofonu, ružne stvari o našim ljudima i našem narodu”, kazao je Vladimir Orlić.

Prema njegovim rečima, opozicija je dobila više skupštinskih odbora nego do sada, ali su na dobru volju i korektni odnos reagovali nefer.

“Trebalo je da priznaju da se nisu ni nadali da će dobiti ovakav tretman. Da će dobiti ovoliko odbora, a nisu morali da ih dobiju”, naveo je Orlić.

Predsedavajući skupštine, najstariji poslanik Vladeta Janković izjavio je da bi se u bilo kojoj zemlji gde deset godina nema ravnopravnosti izbora doveo u pitanje legitimitet i ostalih grana vlasti.

On je rekao da ako skupština nije ustrojena kako treba onda “u otkazu moraju biti” i ostale grane vlasti – izvršna koja postupa po neposrednom diktatu vodje, a posebno pravosudna čija pristrasnost i pasivnost čine da svaki gradjanin bude nezaštićen i bespomoćan.

Janković je više puta prekinut aplauzom opozicionih poslanika, uz negodovanje poslanika vlasti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x