Orlić zakazao sednicu Skupštine Srbije za četvrtak

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: Vlada Republike Srbije
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić zakazao je za četvrtak u 9.30 sednicu parlamenta, a na dnevnom redu naći će se taksa za javni medijski servis, međunarodni sporazumi sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Brazilom i Mađarskom, kao i saglasnost za finansijske planove državnih tela.

Kako je danas saopšteno iz Skupštine Srbije, poslanici će raspravljati o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, dopuni Zakona o javnim medijskim servisima, kao i o izmeni Zakona o državnim službenicima.

Na dnevnom redu naći će se i ugovori o izručenju, transferu osuđenih lica, pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima i uzajamnoj pravnoj pomoći u krivičnim stvarima između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Na dnevnom redu su i ugovor o pravnoj pomoći u građanskim stvarima između Srbije i Brazila, kao i memorandum Ministarstava spoljnih poslova Srbije i Mađarske o zapošljavanju članova porodica diplomatskog, konzularnog i tehničkog osoblja.

Poslanici će odlučivati i o potvrđivanju Drugog dodatnog protokola uz Konvenciju o visokotehnološkom kriminalu o pojačanoj saradnji i otkrivanju elektronskih dokaza, ali i o saglasnosti na finansijske planove Agencije za energetiku, Regulatornog tela za elekronske medije i Komisije za hartije od vrednosti za 2023.

Pred njima će biti i odluke o prestanku funkcije javnog tužioca, izboru predsednika sudova, kao i o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju.

Na dnevnom redu su i izmene odluka o izboru članova i zamenika članova odbora Skupštine Srbije, koje su podnele poslaničke grupe Demokratske stranke, Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke.

Odlučivaće se i o izmenama sastava skupštinskog Odbora za stabilizaciju i pridruživanje, kao i o sastavu stalne delegacije Skupštine Srbije u međunarodnim parlamentarnim institucijama.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x