Orlić: Skupština nema francusko-nemački predlog, o njemu se neće raspravljati, nije zvaničan dokument

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION)
Podelite vest

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić izjavio je da će posebna sednica o Kosovu i Metohiji koja počinje danas “trajati koliko mora”, a da će sve vreme biti prisutan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će odgovarati na pitanja poslanika.

Orlić je za RTS izjavio da na sednici neće biti reči o francusko – nemačkom predlogu za Kosovo, jer je u pitanju “non pejper”, kao i da Srpska napredna stranka (SNS) čiji je funkcioner, nije pozvala na okupljanje svoje pristalice ispred Skupštine Srbije, dok u njoj traje sednica.

“Kad neko kaze ‘non pejper’ to nije zvaničan dokument, takvo nešto Skupština nema”, rekao je Orlić.

Na pitanje da li će se na sednici parlamenta raspravljati o predlozima koje su podnele stranke iz opozicije, za rešavanje problema na Kosovu, Orlić je rekao da neće, i da “te stvari nisu pisane i pravljene da se o njima raspravlja u Skupštini, nego da se njima maše u rukama”.

“Ne očekuju oni, znaju da ne može da bude na sednici, pogotovo neke peticije. Nema suštinskog sadržaja, a iskrenosti nema ni u tragovima”, kazao je Orlić.

Naveo je da ipak, tokom skupštinske rasprave, “svako može da predloži šta god hoće”, ali da bi jedini “pravi način” konstruktivnog rada opozicionih stranaka bio da “pruženu ruku predsednika republike uvaže i prihvate na odgovarajaući način”.

Prema njegovim rečima, sednici će prisustvovati i predstavnici Srba sa Kosova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x