Osnovci iz Batočine dokazali da svaki dan može da bude sportski dan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Nestle Adriatic
Podelite vest

Program ,,ZdravoRastimo” posetio je danas OŠ ,,Sveti Sava” iz Batočine i time nastavio da širi priču o važnosti redovne fizičke aktivnosti za srećno detinjstvo i zdraviji život.

Nacionalno razmrdavanje, sportski izazov u okviru kampanje ,,Svaki dan je sportski dan”, u organizaciji kompanije Nestlé i Saveza za školski sport Srbije, nakon uspešnog starta u Čačku, praćenog sportskim događajima u Karavukovu, Subotici i Zemunu svoj sportski karavan završava sa osnovcima iz Batočine. Prilikom manifestacije koja je održana u jedinoj školi za osnovnoškolsko obrazovanje i vaspitanje na teritoriji opštine Batočina, učenici i nastavnici su se pridružili nacionalnoj kampanji koja promoviše fizičku aktivnost kod dece školskog uzrasta.

Kroz interaktivne radionice posvećene unapređenju zdravih životnih navika, učenici su se upoznali sa različitim vrstama jednostavnih vežbi koje mogu lako integrisati u svoju svakodnevnu rutinu. Kampanja ,,Svaki dan je sportski dan” već je privukla pažnju mnogih škola i šire javnosti, te se deca iz različitih delova zemlje pridružuju ovoj društveno-odgovornoj inicijativi.

,,Osnovna škola Sveti Sava iz Batočine je treći put deo projekta Zdravo rastimo, tako da smo srećni što nastavljamo saradnju i imamo priliku da se družimo i u našoj sredini, jer je veoma značajno da deca i roditelji vide na licu mesta koliko je važna fizička aktivnost i zdrava ishrana. To nisu stvari koje mi ne znamo, ali se u današnjem brzom vremenu često zaborave, pa su ovakve akcije izuzetne, jer možemo na originalan način da ih podsetimo kako formirati zdrave navike. Sve stvari koje se nauče kroz igru i zabavu su trajnije i mogu poslužiti kao odličan motivator za mnoge školske aktivnosti. Zbog svega toga, neka  nam svaki dan i zaista bude sportski dan”, izjavila je Biljana Milanović, profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i predstavnica Stručnog veća fizičkog i zdravstvenog vaspitanja OŠ Sveti Sava.

Biljana Milanović, profesorka fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i predstavnica Stručnog veća fizičkog i zdravstvenog vaspitanja OŠ Sveti Sava, foto: Nestle Adriatic

Nestlé, u okviru programa ,,ZdravoRastimo”, donirao je i ovoj školi opremu, koja će doprineti časovima fizičkog vaspitanja i pomoći deci da budu još aktivnija. Ovo predstavlja samo inicijalni korak, sa ciljem da se pruži podrška školama u Srbiji da podstaknu aktivan način života među učenicima.

,,Ponosni smo što su deca i iz ove škole bila inspirisana da se na zabavan način bave fizičkom aktivnošću i unaprede svoje zdravlje. Nacionalno razmrdavanje je naš jedinstven način da budemo deo pozitivne transformacije u životima mladih. Želimo da fizičku aktivnost predstavimo kao zabavu, a da im priču o pravilnoj ishrani ispričamo tako da nas zaista čuju. Uz pomoć naših dugogodišnjih partnera, iskreno verujemo da dajemo doprinos zdravijem odrastanju sve dece u Srbiji”, izjavila je Koraljka Novina Brkić, nutricionistkinja kompanije Nestlé i koordinatorka programa ,,ZdravoRastimo”.

Svaka inicijativa za promociju zdravog načina života kod dece i njihovih roditelja je važna. Kampanja ,,Svaki dan je sportski dan” i 21-dnevni izazov Nacionalno razmrdavanje jedinstveni su po tome što podstiču sve da u svoju svakodnevnu rutinu uključe jednostavne, ali efikasne vežbe, a odrasle poziva da podrže ovu inicijativu tako što će podeliti svoje vežbe na društvenim mrežama koristeći oznake #svakidanjesportskidan, #nacionalnorazmrdavanje i #zdravorastimo. Ključna poruka je da je dovoljno da se fizička aktivnost sprovodi 21 dan u kontinuitetu, jer je toliko minimalno potrebno da se pretvori u naviku.

ZdravoRastimo program sprovodi se u Srbiji punih 12 godina u cilju promocije zdravih navika kod najmlađih generacija. Deo je globalne Nestlé for Healthier Kids inicijative, a u Srbiji se realizuje u partnerstvu sa Savezom za školski sport Srbije i Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut”. Do sada je njime obuhvaćeno više od 120.000 osnovaca koji su stekli dragocena znanja o uravnoteženoj ishrani i važnosti redovne fizičke aktivnosti.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x