Otvaranje akva-parka na Paliću u julu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: YouTube Pannon RTV printscreen
Podelite vest

Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić obišao je zajedno sa predsednikom Skupštine društva „Park Palić“ Ištvanom Pastorom, radove na izgradnji akva-parka na Paliću, koji predstavlja najveće ulaganje u infrastukturu Vojvodine u proteklih 30 godina.

Memić je naveo da je država do sada u ovaj projekat investirala 959 miliona dinara, dok je Pokrajinska vlada opredelila još 120 miliona dinara, uz napomenu da je ukupna vrednost radova procenjena na 1,6 milijardi dinara.

U narednom periodu ćemo uložiti 16 miliona evra za razvoj turističke infrastukture u zemlji, najavio je on i objasnio da će veliki deo tih sredstava biti investiran u Podunavlje, a sledi i raspisivanje javne nabavke za tri velika projekta u Kovinu, Beloj Crkvi i Novom Sadu.

Ministar je uputio apel svim lokalnim samoupravama da spreme projekte, jer je namera države da se velika ulaganja u turizam i turističku infrastukturu nastave i ubuduće.

On je dodao da je u odnosu na rekordnu 2022. godinu, po broju deviznog priliva i broju domaćih i stranih turista, Srbija u prva četiri meseca tekuće godine zabeležila rekordni maksimum, čemu je neminovno doprinela i realizacija kapitalnih projekata namenjenih turizmu.

Pastor je podsetio na to da je kamen temeljac za izgradnju akva-parka na Paliću postavljen 2018. godine i u planu je da se njegove kapije za prve kupače otvore u julu.

On je objasnio da je u toku raspisivanje javnog poziva za odabir operatera koji će voditi računa o objektu i obezbeđivati kvalitet usluga.

Pastor je predstavio i ostale projekte na Paliću, među kojima je i generalna rekonstrukcija palićkog Vodotornja, za šta je objavljen javni poziv pre nekoliko dana i obezbeđena sredstva u iznosu od 35 miliona dinara.

Završetak radova na Vodotornju očekuje se do kraja ove godine. Pored toga,  nastaviće se postavljanje ukrasnih cigli na pešačkom delu oko jezera. Aktivno se rešava i pitanje palićkog Vikend naselja, gde su završeni radovi na uklanjanju nelegalnih i ruiniranih objekata, naveo je on.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x